Alla inlägg under juni 2009

Av Maria - 14 juni 2009 20:23


Det har man inte blivit bortskämd med direkt!! Så kaninerna fick komma ut i sina uteburar och i koppel idag och det uppskattades ordentligt kan jag lova.

Zelda satt knappt hos Kajsikum alls, något som hon brukar göra 25 minuter av de 30 som hon är ute :)


Kajsikum hade sina fjoinghopp han med och brydde sig inte alls om att det var halc orkan, något som annars brukar skrämma honom... Då hör man ju inte om det kommer några farligheter...


Så har jag försökt få fason på gräsmattan på framsigan, något som känns halvt omöjligt.. Jobbigt gräs och sla knivar på gräsklipparen.. Vi har ju en sån handjagare från tidig stenålder.. Men den funkar fint på baksidan av huset där det är vettigt gräs..


Men men.... Nu ska jag ta och hoppa in i duscen tänkte jag.. Sen blir det till att sova.. Att man blir så trött av antibiotika, det hade jag ingen aning om...


Av Maria - 13 juni 2009 20:01


...jag vet inte om den extrema tröttheten idag beror på bristen på sömn i natt, alla mediciner eller det tråkiga vädret..

Troligen en kombination av allt detta..


Ja, jag har sovit idag.. Med undantag för några timmar här och där..


Grannen agerade taxi i morse så jag kunde ta mig in till stan och hämta medicinen på apoteket.. Tack Inga-Märet :)


Har mellan sovperioderna lagat mat, ätit och diskat.. Nu ska jag väl försöka göra något kul tills jag ska lägga mig för natten.. Vad har jag dock inte bestämt än, men kanske se nån film.. Har visserligen tittat på 3 filmer idag, eller början av varje film och sen eftertexten.. När blev filmer så korta tro.. haha..


Ja ja... Hoppas ni andra har haft en fin lördag.


Kram å puss

Av Maria - 13 juni 2009 09:35


Jobbig dag igår, utan att jag tänkte på det då.. Hade problem med kisseriet.. kändes som att jag var jättekissnödig hela dan, men det kom typ ingenting när jag skulle kissa.


Sen vid 20-tiden igår så var jag verkligen kissnödig, satte mig på toaletten och skulle göra mitt, men skrek rakt ut!! AJ, vad ont det gjorde... Inte sved, utan det var som att kissa glassplitter.

Försökte sova tidigt i hopp om att det skulle gå över, men vid 23:30 ringde jag sjukvårdsrådgivningen och de sa till mig att åka in.


Beställde sjuktaxi och åkte in till Karlshamn och det visade sig att jag hade nästan 8 dl i blåsan (normalt tömmer man vid 2-3 dl, men det kan rymma upp till 1 liter) så det var ganska fullt.


Sjuksköterskan Inga kom och gav mig Ketogan i.v och jag blev jättesnurrig av det så frågade jag gensat om risken att kräkas så för att jag skulle slippa det så fick jag även Primperan i.v


Sen efter ca 10 minuter så skulle jag få kissa och det kändes fortfarande, men jag kunde tömma allt iaf och DET var underbart!!!


Urintestet visade inte något, men läkaren sa att någon infektion/inflammation var det ju då jag hade så ont.

Jag jag fick antibiotika utskrivet T Selexid 200 mg, så nu ska jag försöka ta mig in till stan och hämta medicinen och sen försöka kissa, det gör fortfarande ont, men Inte som igår..


Av Maria - 12 juni 2009 17:46


...för min enormt tråkiga blogg.. Jag ska bättra mig, är du nöjd nu Stefan? :)


Idag var det sista dagen i skolan för denna termin. Måndag och tisdag ska jag gå introduktion och nästa helg jobbar jag.

Storhelgs-ob är trevligt!!


Så bjöd lärarna på tårta idag och det var riktigt gott!! :)


Spöregn här och det är lagom kul när man har tvättstuga. Ena tvättmaskinen är trasig för att en dum jävel la in tvätt i maskinen och märkte sen att den var trasig, knappen att öppna med funkade inte så ist för att använda "nödöppnaren" så bröt de upp luckan med kofot.. Dumma sate!!

Ändå ligger en lapp på maskinen om Hur man öppnar maskinen vid strömavbrott o.dyl


Men men... Nu ska jag rusa ut i tvättstugan igen... och se ut som en deltagare i Miss wet t-shirt..


Av Maria - 11 juni 2009 19:45


Fick ett mail av Sölvesborgshem om en lägenhet.. En 1:a på 32 kvm och en hyra på ca 2850 :- 

Känns som att jag skulle klara den... Men nu ska jag vänta och se, om Nelly ringer mig om visning å så.

Inflyttning 1 augusti.

Utflyttning, början på januari -10


Efter det flyttar jag och har ett boende fixat i väntan på egen lägenhet så det ska inte vara några problem :)


Så... håll tummarna nu! Jag vill ha någonstans att bo...

Av Maria - 11 juni 2009 17:34


8:30 lämnade vi Karlshamn för att gå på ett museum där de visade bilder och saker från förr och berättade om gamla behandlingsmetoder på psykiskt sjuka.

Det var mycket intressant men samtidigt skrämmande hur det en gång bahandlade folk.


TVÅNGSSTOLEN: Då satt man som man ser på bilden och det var inbygt dass kan man säga. Det har berättats om en man som satt där i 1 år och blev frisk, något som Jag har svårt att tro att man blir.. men....


DÅRSKÅPET: Försökte få bild, men det stod mellan två fönster så bilden blev så mörk. Men det såg ut som ett litet klädskåp, men hål för armar och ansikte och ovanför var som en liten öltunna där de hade vatten och man droppade då 17 droppar/tim. . Där stod de bråkiga patienterna och skulle då lugna ner sig.. Hur det gick med det framgår väl inte..


DÅRKISTAN: Finns också på bild, här fick de bårkiga ligga inlåsta för att sova.


HANK: Kan ni läsa om själva lite. Tanken var att framkalla infektion och varbildning då patientet fick infektionskänningar och feber, skulle då bli lugnare av det...


ASCHNERKUREN: Här lindades patienten in i filtar för att framkalla svettning. Man gav även kräkmedel och avföringsmedel. Detta ansåga verka försvagande och lugnande.


LOBOTOMI: Metoden gick ut på att skära av nervbanor från pannloben till djupare liggande regioner i hjärnan som är centrum för känslolivet. Tanken var att ingreppet skulle dämpa ångest och oro.


INSULINCOMABEHANDLING: Med denna metod gav man så mycket som upp till 100 enheter insulin för att försätta patienten i koma. Sedan förde man in en slang via näsn ner i magen och gav sockerlösning, flera liter. Efter denna behandling var patienten svårt medtagen och då alltså lugnare.


ECT: Elchocker, behandlingsmetod där epileptisk aktivitet i hjärnan framkallas genom elektrisk stimulering.


Efter besökte där åkte vi in till Växjö och åt lunch innan vi begav oss hem med många tankar snurrandes i huvudet.

Var man inte galen innan man kom dit så blev man det garanterat.

Känns som att psykvården förbättrats en aning sedan detta hände.


Av Maria - 10 juni 2009 19:09


Victor ringde förut, det visade sig att Stefan åkte in redan i april för andra brott och dömdes då till 1½ års fängelse.

Efter denna dag i rätten fick han påökt med en hel månad :)


Där kan han gott sitta... den dåren..

Av Maria - 10 juni 2009 16:44


...men jag är så kär...

Eric är den finaste jag vet

Ovido - Quiz & Flashcards